tisdag, juni 03, 2008

Måste alla vara likadana i det här landet?

Jag är trött. Jag har suttit tom i skallen och stirrat in i min datorskärm i en timma och kan inte komma på vad jag skall skriva om. Det brukar aldrig vara så. Jag brukar alltid var full av energi, ha synpunkter och idéer, men inte idag. Jag surfade runt ett tag för att hitta inspiration men det går inte. Jag är trött, helt slut. .

Jag har jobbat otroligt hårt i 2-3 månader för något jag tror på, brinner och kämpar för, något som faktiskt kan förbättra Sverige och ge svenskar en chans till ett bättre liv. Jag har lagt 70-80 arbetstimmar i veckan de sista månaderna. Jag har försummat min familj, mina barn, min kropp och jag sliter ut mig i förtid. Jag brukar citera en amerikansk poet; ”There is not to reason why, there is but to do and die.” Men Idag känns det inget bra. Jag måste hitta Zlatanismen i mig. Jag har två dagar kvar. Två djävlar dagar kvar att resa de pengar som saknas i mitt bolags emission. Sex månaders arbete, dygnet runt och med två dagar kvar saknas det fortfarande 15 %.

Här om dagen blev jag utskälld och sågad av en mäktig man. Han sa att jag aldrig lyssnade, att jag kallade alla för idioter och var som en kringvandrande osäkrad handgranat. Om han bara visste hur mycket jag lyssnar! Jag lyssnar på alla och hela tiden. De är så jag bygger min verklighetsbild, det är så jag kommer på nya idéer. Jag kallar sällan, mycket sällan någon för en idiot, men det finns faktiskt sådana, och till skillnad från en massa fega lismare säger jag det då högt. Han menade att sättet att förändra är att spela med, att anpassa sig, nicka och ställa frågor. Men vad fan hände med att alla vägar bär till Rom? Måste alla vara lika dana, stöpta i samma formar och gå i raka consensusled i det här landet? I så fall vill jag inte vara med. Jag orkar inte det. Alla kräver alltid av mig att jag skall visa ödmjukhet och respekt. Jag tycker att jag är ödmjuk och att jag alltid visar den respekt jag väldigt ofta känner för många människor i alla ställningar i Sverige. Men när skall någon visa ödmjukhet eller respekt till mig? Är jag den enda som inte förtjänar någon?

Kan det inte vara så att jag FAKTISKT HAR kommit på något helt nytt och fantastiskt? Folk kommer faktiskt på nya saker och uppfinningar och dessa skall man visa ödmjukhet, dem skall man ha respekt för! Kan inte jag ha kommit på något nytt? Förtjänar inte jag då lite respekt och ödmjukhet?

I alla andra länder, där inkubatorer faktiskt fungerar, är staten en stor medspelare till de privata inkubatorerna, men inte i Sverige. Här finansierar de bara det statliga, som konkurrerar med mitt privata, och detta upprätthålls av en borgerlig regering… På onsdag stänger jag min emission. Då SKALL den vara fylld, sedan skall jag villa, ladda batterierna och sen skall jag djävlar visa dem. Sen skall jag mobilisera lite Zlatanism, men nu, nu är jag trött.