onsdag, februari 07, 2007

Nu kommer planekonomin att fungera

Alla vet att jag fundamentalt förkastar all form av socialism och socialdemokrati. Jag anser att det är en ond, förljugen ideologi, skapad av egoistiska maktmänniskor med ambition att dupera och hjärntvätta svaga. Ett av de yttersta och mest pinsamma inslagen i socialismen är planhushållningen, försöken att från statligt håll bestämma vad företag ska producera och följaktligen vad befolkningen ska få konsumera.

Det har aldrig fungerat, och normalt sett är det rent av patetiskt, som när ”Paggan” säger till oss att vi ska bli bra på design. Men faktum är att nu kommer det verkligen att fungera! Under de kommande fem till tio åren kommer det att fungera, och inte bara det, det kommer att vara fantastiskt. Kollektivt (usch för det ordet) har nämligen politiker, producenter, konsumenter och medborgare världen över påtvingats ett nytt sätt att leva av 3 000 vetenskapsmän och av FN.FN:s rapport i förra veckan var verkligen fantastisk! Nu kan ingen längre tvivla. All gammal skit måste bytas ut, luftkonditioneringsanläggningar, bilmotorer, kolkraftverk – allt. Vilka fantastiska möjligheter det medför! Det är otroligt positivt, och jag är en positiv optimist, det är entreprenörens natur. Här ska säljas!

Det är inte ett tekniskt problem vi står inför, det går att ändra utvecklingen. Vi kan stoppa uppvärmningen om vi agerar nu! Om 50 år kan vi säkert till och med sänka koldioxidhalten. Att det inte är ett tekniskt problem gör att det per definition är en teknisk möjlighet och därmed en gigantisk finansiell möjlighet. Som jag skrivit förr är det bara kapitalism, utveckling och entreprenörskap som kan rädda jorden. Teknisk utveckling, alternativa bränslen, effektivare motorer och så vidare måste fram. Behovet av dessa är gigantiskt, således finns det massor av pengar att tjäna när alla jordens länder, företag och individer måste förändra det sätt de lever på. Länge leve kapitalismen, länge leve jorden! Länge leve Sverige med sin industri, innovationsförmåga och forskning och utbildning!

Som kapitalist och liberal tror jag inte på bidrag, och jag gillar bara skatter och avgifter när de är direkta och kopplade till avsikten att försvara allas vår frihet, för individ, nation och marknad. Skatter och avgifter på flygbränsle eller resor är därför nödvändigt. Allt annat vore att subventionera (ge bidrag) till Svensson. Det finns en miljökostnad för koldioxidutsläpp, det vet alla, och det finns en fungerande internationell handel med utsläppsrätter. Höj bränslekostnaderna i Sverige så att vi blir framtidens vinnare!


5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. Albert Einstein

Hej Johan
Det var ju ett tag sedan vi job-bade ihop. Du är dig lik ser jag. Jag har inte ändrat mig så mycket heller. Hasse

2:37 em

 
Blogger Rollx said...

Goddag Johan.

Jag brukar hälsa på din blogg då och då. Och man kan lätt upptäcka att du oroas över miljöhotet mot vår värld. Obevekligen gliiider du in på ämnet i nästan alla dina texter.

Nu är du fullt sysselsatt med ditt arbete inom IT. Och man förknippar dig till 101 % till denna bransch. personligen tycker jag att det är synd ! att du inte syns mera i miljö kämparnas led. Din röst ljuder mycket högre än dom flestas.

Engagerar du dig rent konkret, i någon miljöorganisation ?. Eller har planer på att involvera dig mera i detta ?.

Nej ! jag är ingen MP, och är ej heller med i någon trädkramar sammanslutning. Fast jag tycker att miljö är bra att ha :).

Mvh Roland W

12:17 fm

 
Anonymous Bengt said...

Johan: Det vore bra om alla använde sin energi att lösa problematiken genom innovation...

Tyvärr är inte alla så konstruktiva. Det finns många liberaler som ägnar all sin tid till att sprida desinformation.

Jag försöker utmana de att istället ägna sin energi att lyfta fram bra innovationer och tankar...

Låt oss hoppas att de lyssnar...

12:15 fm

 
Blogger Aron J. Regnéll said...

Jag säger bara: "the great global warming swindle"

1:17 em

 
Blogger Ulf said...

Jamen snälla Johan; kan du inte skriva någonting nytt nu?

I Ryssland har för övrigt den fria marknaden gjort underverk för den enskilde individen som äger Gasprom.

Du borde även "wikipedia" manchesterliberalismen, dess förespråkare visste precis som du EXAKT hur samhället skulle byggas för maximal positiv och hållbar utveckling.

Rend dig

12:09 fm

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home