tisdag, september 26, 2006

Nu måste alliansen leverera

I större delen av mitt liv har jag stått som en förlorare med en tom känsla i magen efter ett val, en känsla av maktlöshet och hopplöshet som om framtiden inte kunde föra något gott med sig. Jag vet vilken oro och rädsla många nu känner, men ha förtröstan. Ni kommer att få det bättre. Ni måste få det bättre.

Under de kommande fyra åren måste vi skapa fler jobb, vi måste bli fler entreprenörer, vi måste integrera invandrare och kvinnorna måste känna av den ökade jämställdheten. Det är vi, entreprenörer, företagsledare, riskkapitalister och alla andra medborgare, som måste göra vårt yttersta för att hjälpa alliansen och jag lovar er alla att jag skall göra allt i min makt. Jag skall kämpa mig blodig för att skapa en miljö som möjliggör uthålligt entreprenörskap, som integrerar invandrare och släpper fram kvinnor. Jag skall göra allt för att skapa fler jobb och få fram mer riskkapital till tillväxtföretagen. För även om jag gjort det i flera år kommer jag nu äntligen att verka i en miljö som möjliggör allt detta.

Vi kommer alla att känna oss friare, vi kommer alla att få ökad valfrihet och ökat självförtroende. I alla år har de borgerliga bönat och bett och lovat brett. Nu har de för första gången fått en riktig chans. För första gången får de ta över när ekonomin är stark. Men nu måste de leverera och nu måste alla borgerliga väljare hjälpa till.

Det är inte Alliansen som ska skapa förändringarna,
de ska skapa förutsättningarna. Det är vi medborgare tillsammans som ska utnyttja de nya möjligheterna och skapa ett bättre Sverige och de, alliansen, måste utnyttja oss som ett verktyg för att uppnå sin vision. Alliansen måste agera snabbt och kraftfullt och sedan måste vi alla medborgare sida vid sida förbättra Sverige. Alla ska med!

Gå till era arbetsgivare, chefer och politiker och kräv att få hjälp och stöd för att starta bolag och leva era drömmar. Börja drömma, för det ska åter finnas plats för drömmar.
Fyra år är en kort tid och 40 år av vanstyre klaras inte upp på den tiden, men det måste bli bättre. Det måste synas och ni måste alla känna av det. Alla ska med!

Men alla medborgare har också en plikt. Ni måste alla ställa upp, vara mottagliga för förändring och lyhörda för vad som händer. Ni måste efter att ha fått det bättre erkänna det och lova att om det nu blir så, om det blir bättre, att aldrig rösta in sossarna igen.

10 Comments:

Blogger torrents2 said...

Håller med dig Johan. Det måste vara andra än Alliansen som för fram den frihetliga opinionsbildningen. Alliansen skapar vertygen, nu är det upp till oss andra att göra så mycket som möjligt av situationen. För första ggn så känns det hoppfyllt.

7:36 em

 
Anonymous Anonym said...

Hej Johan!
Jag hörde (& såg) ditt uppfriskande föredrag på Näringslivsdagarna i Helsingborg i tisdags (3 oktober). Otroligt underhållande! Du har många poänger i ditt resonemang.

Kollade som hastigast på kommentarerna på din blogg, och ser att du (självklart) retar upp många. Detta tycker jag befäster en hel del av det som avhandlades i Helsingborg om synen på (svenskt) företagande. Jag säger som Lars Frithiof: "Låt företagarna bli rika." (Detta är som bekant inte så lätt som företagare i Sverige.)

Som vanligt kommer Jante fram hos vissa, förmodligen för att personer som fäller dessa negativa (och av avundsjuka framkallade) kommentarer inte ser sambandet mellan ett samhälles välstånd och dess företagares enträgna, osjälviska och ständigt pågående slit – som du själv säger: 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året. Tack och lov att det finns människor som brinner så för sin uppgift och som (även) drivs av annat än viljan att tjäna pengar!

En rolig kommentar på en annan av Näringslivsdagarna: Två selfmade men står och berättar om en kanske på papperet "omöjlig" affärsidé (främst beroende på upphovsmännens okunskap) som idag, efter bara ett par år, omsätter miljoner. En av killarna avslutar: "Sätt igång och starta företag! Våga ta risker och genomför din dröm! Vad är det värsta som kan hända?" Kommentar ur publiken: "Ja, det är väl att man måste ta en fast anställning."

Slutligen: En debattör har väl dessutom rätten att ta till ytterligheter för att få fram sin poäng. Fortsätt så!

Charlotte Jung, egenföretagare i Helsingborg

12:05 em

 
Anonymous Jimmy Brodd said...

Maud Olofsson som näringsminister.
Hon lovar stort. Det ska bli lättare att vara företagare, det ska bli lättare att anställa. Det ska bli roligare att vara företagare och man ska kunna bli rik på företagande.

Med dessa förutsättningar och sveriges regering i ryggen kan vi entreprenörer skapa jobb.

Regeringen skapar förutsättningarna och vi skapar jobben.

10:23 em

 
Anonymous Anonym said...

Hej Johan!

Tillsammans med 3 goda vänner har vi kommit fram med en ganska bra affärsidé.
Skulle behöva någon med stor erfarenhet till att finslipa lite på den.

Skulle du kunna ta en titt på våran idé?

Tack på förhand
Mvh Rasmus

rasmus@fivestar.nu

1:15 em

 
Blogger Rasmus said...

Hej Johan!

Tillsammans med 3 goda vänner har vi kommit fram med en ganska bra affärsidé.
Skulle behöva någon med stor erfarenhet till att finslipa lite på den.

Skulle du kunna ta en titt på våran idé?

Tack på förhand
Mvh Rasmus

rasmus@fivestar.nu

1:17 em

 
Anonymous Anonym said...

Hej Johan.
Jag heter Dennis. Jag finner det aningen förvånande och motsägelsefullt det du hävdar i den här blogartikeln "Nu måste alliansen leverera" och det du "predikar" i Dagens Metro 24/10 angående den förestående klimatkatastrofen på vår jord. Den retorik du öser ur dig i Metro brukar jag kategorisera som politiserat och faktamanipulerat Eländesmångleri på min blogg Tribunus Plebis. Har jag helt fel om jag hävdar att det är rätt motsägelsefullt att förespråka de metoder du gör för att komma åt det Armageddon (skatter, regleringar och avgifter) du målar upp i artikeln i Metro och det du nu påstår i ditt blogginlägg? Du låter som en religiös ideologimakare och eländesmånglande miljömupp? Dig som jag verkligen respekterade (just nu är jag förvirrad) för ditt fritänkande och entreprenörmässiga inställning och att man bör hålla etablissemangets regelmakare på åtminstone armlängds avstånd om nåt skall bli gjort i den här ladan? Jag har väl fel men det var/är så jag uppfattat dig. Du om någon borde ju vara medveten om det antikapitalistiska samröret som befläckar hela miljörörelsen. DOM vill via skatter, regleringar, avgifter och andra socialistinfluerade ekonomiska styrmedel via lobbygrupper och NGO:er styra om lagar och äganderätten och förändra grundförutsättningarna för det som konstituerar ett öppet samhälle och fria nationella och globala marknader...där människor skapar välstånd, och människor som åtnjuter välstånd får tid att bry sig om sin miljö, både där de står med fötterna och i ett vidare perspektiv. Jag förespråkar, och trodde att du också gjorde det, den fria marknadens lösningar, där medvetna, kunniga och kompetenta människor ställer krav i sin närmiljö istället för att ropa på nationella vimsiga politikers arsenaler av kontroll- och regleringsmetoder. Du sätter ditt hopp till politikerna helt plötsligt och begär att att åhörarna i Kyrkan (Metroläsarna) skall göra detsamma? Och miljömupparna av alla???? Jag fattar ingenting. Vad har hänt med dig? Har du fått påhälsningar av den rödgröna brännmärkningsgruppen? I förlängningen leder det du förespråkar till att vi ger upp lite till frihet för att åtnjuta tryggheten om det av politiker klimatcertifierade samhället. Och gör vi det förtjänar vi inget av dem och kommer säkerligen att på sikt förlora båda. Vad är nästa steg? När blir klimatprojektet nånsin färdigt?

8:42 em

 
Blogger Rollx said...

När jag läste din skrift. Så var det mycket nära, vid ett flertal tillfällen att jag kastade upp armarna upp i luften, och nacken bakåt. För att utbrista ett rungande halleluja.

Du framställer det som att vi levt under någon form av nattsvart diktatur. Vilket jag tycker inte är fallet.

Visst känns det som att vänsterblocket gett upp bla sysselsättningspolitiken. Dom hade tappat ångan (entusiasmen). Saken gjordes inte bättre att Göran Persson försökte klamra sig fast. Jag tror många var trötta på denne tämligen självgode herre. Jag tror många röstade bort Göran inte sossarna.

Men visst tycker jag att det är bra om vi får ett rejält uppsving vad det gäller nyföretagandet, det skall i princip vara mer lockande att starta eget, än att vara nöjd med att vara en arbetstagare. Naturligtvis måste en god affärside finnas. Vi måste uppmuntra de driftiga och de orädda, att ta steget att stå på egna ben.

En god vän sa till mig före valet, att det vore bra för demokratin om borgarna vann valet. Och jag håller med honom i detta. Nu har borgarna fått chansen att visa vad dom går för, dessutom är tidpunkten god. Vi är uppe i en högkonjunktur. Det finns inga ursäkter... Hur det hela går lär historien utvisa.

8:04 em

 
Blogger Johan Staël von Holstein said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

10:34 fm

 
Blogger Johan Staël von Holstein said...

Svar till Dennis:

Hej Dennis,

Min liberala syn är att du skall ha rätt att röka ihjäl dig, men vänd dig inte till mig och sno mina pengar för att betala dina lungcanseroperationer. Ha därför hög skatt på cigaretter så att rökare själva betalar sina läkarkostnader. Det viktiga är att ha ett system som ser till att skatterna går dit de skall. Cigarett skatt skall alltså inte få gå till arbetsskygga skinnskallar i Örebro eller till bro byggen. Således tycker jag att det är rätt och riktigt att du som privat person tar ditt fulla ansvar och betalar de faktiska kostnaderna för ditt handlande. Alltså riktigt höga skatter på sportbilar, bensin osv och se till att vi får mer pengar till F&U, till infrastruktur osv. Jag ser inga problem med att det är de som har det sämst ställt som får åka tunnelbana. Jag betalar gärna extra för att se till att få fram forskning till nya energikällor. En rejäl skatt skulle döva mitt samvete och i bästa fall få mig att åka komunalt.

Jag har 2 små söner och har bott i Asien. Den kombinationen skrämmer skiten ur mig. Jag vill att framtiden skall vara ljus för mina barn. Då måste något hända. Något drastiskt och nu. Men jag har inga bättre ideer än att politikerna måste leda vägen. Vad tycker du att man skall göra för att komma till bukt med miljöproblemen?

Johan

10:36 fm

 
Blogger Martin Edenström Projektledare CMS said...

Ja, ska bli kul att se vad det blir av det här.

http://what.se

5:10 em

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home