måndag, augusti 07, 2006

Politik for Dummies

För ett tag sedan skrev jag en artikel som borde ha gjort höstens val enkel för väljarna. Jag lärde ut skillnaden mellan socialism och kapitalism, skillnaden mellan vänster och höger. Jag klargjorde nämligen skillnaden mellan tron på centralstyre och kollektivism (socialdemokrati) och tron på individens rätt och skyldighet till frihet och eget ansvar (Alliansen). Jag trodde att jag gjorde politiken solklar. Skall du eller Göran bestämma över DITT liv?

Men, det var inte så enkelt. Folk förstod inte. Eftersom sossarnas PR apparat, så effektivt och under så lång tid, har manipulerat oss medborgare och vårt språk, förstår inte svenskarna vad frihet är. Sossarna ”äger” nästan alla sköna schysta ord; jämlikhet, feminism, solidaritet osv. fast inget av dem har med socialism att göra. Här om dagen träffade jag en god vän, välutbildad, framgångsrik, som sa att det fanns goda tankar bakom socialdemokratin, och jag frågade honom förvånat vilka då. Jo, medmänsklighet svarade han efter lite eftertanke. Medmänsklighet…? Är det socialism? Medmänsklighet och empati är en medfödd social reflex. Om ett barn faller i havet från en bro hoppar 85% i för att rädda det och 15% står kvar och glor och de är helt jämt fördelade mellan de politiska blocken. Fråga anhöriga till de 100-tals miljoner som avrättats i socialismens namn skulle förstå kopplingen till medmänsklighet.

Jag skall göra ett nytt försök att förklara. Här om dagen beslutade socialdemokraterna att man INTE skall få läsa upp sina betyg på komvux för att komma in på universiteten.

M a o, det är viktigare NÄR du skall kunna din svenska och matte än ATT du skall kunna den. Göran Person vill att du skall ha dina betyg klara 2:a veckan i juni det år du går ut gymnasiet. Han vill, (centralstyre) att alla skall samtidigt, (Kollektivism) obeaktat av förutsättningar (socialism) ha ett visst betyg vid ett visst tillfälle.

Om du är omogen (alla killar är 2 år efter vid den åldern), om du har varit sjuk, varit med om en för familjen uppslitande skilsmässa eller om du har haft oengagerade föräldrar som skiter i sina barn i tron att Göran Persons socialistiska system skall ta ansvaret för uppfostran och utveckling, ja då är du rökt för all framtid för Göran vill…

Kapitalism vill att konkurrensen skall vara total. Det skall aldrig vara för sent att komma igen. Det viktigaste är ATT du skaffar dig kunskaperna. Det skall ske på DINA villkor, när DU är redo. ATT du kan är viktigare än när. Friheten att själv välja eller friheten att komma igen om du varit omogen eller haft det jobbigt. Friheten att kunna bestämma senare i livet vad du vill bli när du blir stor. Det viktigaste för landet är nämligen att så många som möjligt går på högre utbildningar så att så många som möjligt kan göra ett bättre jobb och förbättra bolagen så att de går bättre och kan anställa fler.

Men Göran vill… Bestämma var och när du skall köpa din sprit, vilken läkare du skall gå till, vilken skola du skall gå på. Han vill bestämma allt.

PS. Jag läste upp mina betyg på komvux.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vem ska betala för komvux då? Skolan kostar som vi alla vet en hel del. För de som inte varit mogna att ta del av den i tid är det såklart en riktig bummer om Komvux skulle försvinna. Men har alliansen en lösning på detta? Det låter som att du personligen har fått mycket att vinna från Komvux existens, men jag undrar om det helt är i linje med din antisocialistiska trossats - för mig känns Komvux som ett typiskt socialistiskt påhitt. Vi som gnetade på trots att vi kanske var skilsmässobarn, omogna (ett år yngre än klasskamraterna iallafall) eller hade andra olyckor - vi måste ju iallafall vara med och betala Komvux eller? Precis som vi barnlösa är med och betalar första inskolningsveckan på dagis i somliga kommuner, eller andra socialistiska påhitt. Ber om ursäkt att jag inte har någon identitet, detta är mitt första inlägg i blogosfären...

4:32 em

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home