torsdag, november 23, 2006

Världen ligger för allas fötter

Höstmörker, kyla, regn och rusk är förutom miljöproblemen det enda smolket i bägaren. I övrigt ser livet fantastiskt ut. Jag har inte sett en sådan optimism och framtidstro sedan IT-erans glada dagar. Folk drömmer, har visioner och ungdomar har åter självförtroendet och insikten att de faktiskt kan förändra världen och förflytta berg. Allt fler unga entreprenörer når framgång och vågar sticka ut hakan och deras produkter väcker allt oftare internationella riskkapitalisters och journalisters intresse. Snart har vi återtagit positionen som världens ledande utvecklingscenter för både internet och mobilt innehåll. Skype, Rebtel, Momail, Lunarstorm med mera, det kokar, bubblar, sprakar. Ingenting kan stoppa oss nu! Yiiihaa!

Bara på IQube har vi fyra fem bolag i absolut världsklass och i mitt huvud håller det på att formuleras visioner och idéer om förändringarna i världen som är hisnande. Så här kreativ har jag inte varit sedan 1998. Världen ligger för allas fötter, socialisterna är drivna på flykten, det finns anledning att tro, hoppas och våga. Ta steget, bli entreprenör, hoppa av och starta eget eller kom till mig om ni saknar idéer själva. Det behövs erfarna, duktiga företagsledare och entreprenörer i massor. Framtiden ska byggas och det snabbt. Bolagen i min närhet rekryterar som galningar, riskkapitalister ringer och söker investeringsobjekt, entreprenörer kommer med sina affärsplaner. Herregud så kul det är, så bra det kommer att bli, så duktiga och modiga alla unga, fria människor är i detta nya Sverige. Det är fantastiskt!

Alla ni 60 plus som spelar golf, ni får inte missa det här, ni måste vara med. Ta fram era plånböcker, era telefonböcker och ge er ut och kasta er in i leken. Alla de unga erfarna behöver er, de behöver er erfarenhet, ert lugn och ert kunnande lika mycket som era nätverk och pengar. Bli mentorer, jobba när det passar er, men ni måste vara med. Alla ni som började tro att det var över … Det är nu det börjar. Nu kommer ni att få uppleva det roligaste i ert liv. Ni kommer att på nära håll se, och själva uppleva, när människor förverkligar sina drömmar, bygger bolag och förmögenheter och förändrar världen. Medborgare, gå ut i mörkret, ta ett djupt andetag och skrik JAAA för allt vad ni är värda, för nu djävlar …Men först, gå in på SNS, Svenska Naturskyddsföreningens, hemsida och köp utsläppsrätter!


6 Comments:

Anonymous Daniel said...

Tänk om alla kunde vara lika positiva som dig, vilken underbar värld vi skulle bo i då!

Keep it on!

1:00 em

 
Anonymous fredhe@hotmail.com said...

..inspiration, en av källorna till vidare liv! läste precis din bok från ´99 och shit, det kändes fortfarande aktuell om man som jag kan se ljuset och bortse från de åren efter "bubblekraschen" som varit.. fan, vi är på gång, låt oss tro hoppas och våga! har själv ett företag som startats och känner glöden och motivationen förstärks av dina texter! tack så hemskt mycket för puschen! mor och far är mer av jantelags-tänket, men jag har alltid vågat gå min egen väg! förresten, jag har massor av kreativa idéer om projekt, och hade uppskattat till tusen ett möte eller en träff med dig för att diskutera potentialen i dessa och inte mist låta mig inspireras av dig! är det möjligt? ..skrivet detta på ett litet wild´n crazy sätt på en blogg till dig men ändå, man vill såå mycket! kan vi höras per email? //fredrik

8:31 em

 
Anonymous Daniel Erkstam said...

Hej Johan! Detta verkar vara enda kanalen direkt till dig om man inte vill försöka få tag på dig via telefon ;-) Jag jobbar med något som du borde ta en titt på. Både med tanke på ditt yrke och även med tanke på att du själv har läs och skrivsvårigheter: Kolla in www.readspeaker.se
Två frågor: 1. Tror du att det skulle finnas intressenter som vill investera i ReadSpeaker?
2. Skulle du vilja statuera exempel och låta ReadSpeaker automatiskt omvandla din blog till tal (podcast)? Mvh Daniel Erkstam (daniel.erkstam@readspeaker.se)

11:27 fm

 
Blogger Kenneth Johnson said...

Positivt och inspirerande! Jag fortsätter plugga iallafall men försöker ständigt våga...

11:11 em

 
Anonymous Anonym said...

von holstein är dagens einstein

1:08 em

 
Anonymous Martin said...

http://fokus.se/artikel/101/
»Sänk skatten för de rika«

5:24 em

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home