måndag, augusti 07, 2006

Välståndet byggdes av företagen och entreprenörerna, välfärden fördelas av politikerna. Framtidshoppet ligger i individuell frihet, nyföretagande och entreprenörskap. Därför har det gjort mig vansinnig att tro att sossarna och LO avsiktligt bedrivit sina kampanjer och politik för maktens egen skull. Men här om dagen satt jag i en debatt på Malmö mötet tillsammans med Wanja Lundby-Wedin och förstod då att många av dem faktiskt inte fattar hur det hänger ihop. Det gör det på inga vis bättre, snarare tvärt om, det betyder att de saknar verklighetsförankring. Bland annat sa hon, att om några år när det råder arbetsbrist i Sverige… ARBETSBRIST! Förstår ni vad det innebär? Hon vet inte om att vi är mitt uppe i en högkonjunktur! Hon har inte märkt att vi inte skapar några nya jobb! Hon har inte lyssnat på Carl-Henrik Svanberg och Jacob Wallenberg när de klart och tydligt deklarerat att deras bolag inte kommer att rekrytera i någon större utsträckning i Sverige. Hon har inte förstått att det i Kina står 450 miljoner människor i kö till arbeten för 10 kronor i timman. Det är dubbelt så mycket folk som hela den europeiska arbetsföra befolkningen. Wanja såg i det närmaste chockad ut när jag berättade saker för henne som borde vara lika uppenbara för henne och alla Svenskar som det är för alla i omvärlden.

I samma debatt satt Carl Bennet och vurmade för hur bra det går för Sverige, och det kan reta mig när riktigt rika talar sig varma över hur bra det går utan att ta hänsyn till att det är arbetarna, fattiga och medelklassen som betalar priset. De betalar, genom sin urholkade köpkraft och de rika blir rikare och de fattiga fattigare. Klyftorna ökar, och det är sossarna som driver denna politik. Det är sossarna som tvingar fram höga VD löner! Se på vart vi är på väg! Titta på andra länder med riktigt svaga valutor, länder där det idag är billigt för oss svenskar. Se på klyftorna i dessa länder, Polen, Turkiet, Kina, Thailand är det så vi vill ha det i Sverige.

Är det dit vi vill?

Man skulle kunna tro att sossarna var ett riktigt höger parti, men något sådant har vi inte i Sverige. Det är faktiskt något som svenskarna inte fattar, skillnaden mellan vänster och höger i Sverige och i USA? Vänster höger politik i USA, handlar om välfärdsfördelning. Hur mycket skall man ta in i skatt och hur mycket man skall fördela. Båda sidorna i USA är dock rörande överens om att individen står i centrum och att individuell frihet och entreprenörskap är viktigast. Arbetarnas trygghet skall ligga i att lätt kunna finna ett nytt jobb om de blir uppsagda. Dynamik och rörlighet är honnörsord. Ingen skall gå arbetslös länge. I Sverige är det tvärt om. De borgerliga partierna är överens med vänstern om att skattetrycket skall vara högt och välfärdsfördelningen omfattande. Skillnaden ligger i synen på individen. De borgerliga står för frihet och individualism och vänstern för centralstyre och kollektivism vilket är fullkomligt förkastligt i ett land med behov av rörlighet dynamik och entreprenörskap. Vänstern vill att arbetarna skall finna trygghet i att aldrig förlora sitt jobb, och det går inte för världen är föränderlig.

Om ni inte vet vad ni skall rösta på och inte tycker att ni hittar ett bra alternativ till höger. Kasta då pil på en borgerlig tavla. Välj tron på individen, frihet och entreprenörskap. Rösta borgerligt!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du kan inte ha det enkelt du.... Har inte hört talats om ålderspukel.. färre födslar.. åldrande befolkning som gör att fler måste jobba längre... Fast det spelar väl ingen roll bara du får glänsa och spela över.. såg debatten du skriver om . Det var ju du som gjorde bort dej har du ingen som helst verklighetsförankring.....

9:57 em

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home