tisdag, november 14, 2006

Tänk om vi kunde rädda världen...

Jag är orolig för mina barns framtid och för vad som håller på att hända i vår miljö. Vi kör hybridbil, källsorterar och försöker, men det är inte tillräckligt. Vi slarvar och det oroar mig. Alla vet vad som krävs, men vi är för bekväma och det ser mörkt ut. Häromdagen kom det en rapport som visade att gifthalterna i våra svenska vatten är högre än någonsin. Hur kan det ske? Hur kan vi i Sverige 2007 tillåta våra bönder att förgifta vattnet i sådan utsträckning? Vi som är så upplysta. Vi som haft ett miljöparti i över 25 år och som haft dem i regeringskoalitionen i evigheter? Det är förfärligt, för det visar på hur hopplös miljöfrågan är. Vi är kanske världens mest miljömedvetna folk och ändå ser det ut som det gör, och vi är nio futtiga miljoner i ett enormt land med bara 17–18 personer per kvadratkilometer. Förstå hur det är i andra länder?


Häromdagen talade jag med en högt uppsatt direktör i oljeindustrin som sa att folk inte fattar att all olja är slut om fem år. Om fem år! En forskare berättade att det största hotet mot miljön är när tundran i Ryssland tinar och all den uppdämda metangasen där släpps ut. Inte bara kommer den att ta bort det sista av vårt ozonskikt, den kommer dessutom att börja brinna och så är allt liv som vi känner det över. Hur fort kan det gå? Vad ska vi göra för att få alla i världen att känna nödvändigheten av drastisk förändring? Tänk om vi kunde få den nya regeringen och säga att vi ska gå i bräschen med vårt miljöprogram. Inte bara lite, utan så att INGEN kan undgå vad vi gör. Vi skulle kunna bygga ett nytt varumärke åt Sverige och ge Sverige en ny position och en ny era av storhet. Genom att leda vägen mot ett liv med ett uthålligt energiutnyttjande och miljömedvetenhet skulle vi åter kunna bli en stolt nation. Under 1900-talet gav vi världen mycket av de demokratiska värdena som återfinns i alla västländer i dag och vi gav världen välfärd.

Tänk om vi kunde få världens beundran för vår handlingskraft och vårt miljönengagemang. Tänk om vi kunde få vår nation att sluta upp runt viljan att rädda världen i stället för att tala klyftor, klassamhälle och tv-licens. Tänk om vi kunde lägga mest pengar av alla på forskning inom miljösektorn. Tänk vad det skulle ge tillbaka till våra barn. Låt oss ta enorma kostnader och risker på alla plan för att visa världen att vi är hängivna, beslutsamma, handlingskraftiga och villiga att offra. Beskatta, lagstadga med viten och straff, ge incitament, utmärkelser och fördelar – gör vad som krävs för att förändra våra attityder och vanor i grunden. Tänk om svenska politiker och entreprenörer gick till historien som de som räddade världen.

5 Comments:

Blogger Knapsu said...

Det lär ju inte bli bättre när vi röstat bort Miljopartiet. Nä, någon annan ska ta ansvar medan vi kör vårat race är det som gäller.

9:07 em

 
Anonymous Anonym said...

Nuvarande väg är en väg där alla pekar på alla andra och hoppas att alla de andra skall lösa problemet.

Eftersom jag ingår i uppfinnarekollektivet kan jag direkt säga att det inte är lätt att hitta ut. Många av mina kolegor har blivit lurade och när finansiären upptäckt vad uppfinnaren håller på att göra - dvs ruinera han med pengarna (din olje kolega) så har de som oftast köpt upp smarta prylar. Miljöpartiet har likt alla andra partier lidit av desinformation - i årtidonden har alla som påstått annat fått en bulle i mun och där enligt källa viss kunskap inte kommit ut på marknaden. Jag kommer här visa ett par länkar som får er att tappa andan..

De viktigaste länkarna i webbens historia är:
www.seaspower.com
www.hutchisoneffectonline.com
http://www.cheniere.org/

Jag lät samla under 2006 en rad dokument om alternativa energikällor - det blev en hel cd på 700 meg - bland annat hur man fick bilar att gå på vatten, hur man konstuerade generatorer som via microprocessor styrde lindningarna så att "generatorn" gick av sig själv - en vad man kallar för magnet motor. Jag hittade en hel konferens som hadlade (seaspowers hemsida) om thinking outside the box och jag har till dags datum så fullt på hårddiskarna att jag knappt kan taemot mer. Mao lösningarna finns men problematiken som följer är att vi måste göra om vår ekonomi så illa att dessa oljemagnater ilsknar till.

Dr. Eugene Mallove, age 56. Died: May 14, 2004. Autopsy confirmed Mallove died as a result of several blunt-force injuries to his head and neck. Ruled as murder. Found at the end of his driveway. Alt. Energy Expert who was working on viable energy alternative program and announcement. Norwich Free Academy graduate.Beaten to death during an alleged robbery. Mallove was well respected for his knowledge of cold fusion. He had just published an "open letter" outlining the results of and reasons for his last 15 years in the field of "new energy research." Dr. Mallove was convinced it was only a matter of months before the world would actually see a free energy device.


http://www.stevequayle.com/dead_scientists/UpdatedDeadScientists1_files/image035.jpg

Det är just detta att vi i en marknadsekonomisk realitet vilar på särintressen. Krossar någon ? dessa - är du klippt... Hitills har det varit så och listan http://www.stevequayle.com/dead_scientists/UpdatedDeadScientists.html och här är hela listan.

eftersom jag befarar att denna session kommer dö ut så återkommer jag senare med mer matrial - (tankar upp till fejmtv)

3:42 em

 
Anonymous Anonym said...

ettsammandrag av entreprenörsskap och energiteknik
http://www.fejmtv.se/videoklipp/642c7781b2d8bed8

4:22 em

 
Anonymous mamu said...

Ja du, politiken kunde varit längre kommen om inte moderaterna motarbetat miljösatsningar under de gångna 12 åren. Att Sverige ligger långt fram internationellt sätt är bl.a broderskapsrörelsens Rolf Edbergs mycket tidiga kamp för att lyfta miljöfrågorna tillsammans med Hans Palmstiernas civilcurage, något liknande har man inte sett inom det konformistiska näringslivet. Du ger Bennet en känga av helt andra orsaker än hans miljöengagemang( läs brännp.)för inom den svenska liberalismen måste alla tänka
likadant. Mill hävdade att man aldrig fick inverka skadligt på andra för att skaffa sin framgång,Lock att man inte fick ta mer än att det fanns lika mycket kvar till andra. Jag känner ingen frihet när jag tvingas innhalera den frihetsälskande konsumentens gifter rakt in i min kropp försvarat av alla nyliberaler. I radio sa du att människorna inte frivilligt kan betala 2000 extra för sin Thailandssemester utan politikerna skulle besluta om lagar och gjorde de inte det skulle de bytas ut, strålande logik. Att sverige ligger så långt framåt inom miljösatsningar beror också på historien av ett starkt fack då arbetsmiljön var det område där miljön först fick fäste, bla. Svenska fläktfabriken som ABB sen sabbade var en föregångare, producerad i samarbete inom den socialism du ser som förtryck.
Allt det du drömmer om inom miljön har folk kämpat för att vinna under decenniers ickeglamorös kamp inom miljörörelsen, de 25 år som mp funnits har hjälpt att ändra medvetenheten under ständigt hånfulla påhopp från vd-världen, nu bärs du av den vågen och hyllar ledarskap och "balls" det känns bara så larvigt.

5:29 em

 
Anonymous Bett R World said...

Inspirerande inlägg!

10:22 em

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home