måndag, maj 28, 2007

Dags att avrätta Jante

Sverige är fantastiskt! Våren har kommit och man känner att sommaren snart bryter igenom. Högkonjunkturen rasar för fullt, och vore det inte för miljöfrågan och den dekadens som finns och som oroar hade allt känts bra. Regeringsskiftet har fått en rivstart. Allt är bättre, drömmar premieras och flödar, hoppet är tillbaka i folks ögon. Folk är fria, alla har fått mer i plånboken, arbetslösheten är på väg ner och allt fler utländska investerare tittar på Sverige med dess nya skattesystem. Snart kommer deras pengar, snart kommer artiklarna i utländsk press som får i gång det nya svenska entreprenörsunder som jag talat om i ett år. Underbart! Kan det bli bättre?
Ja, vi kan offentligt korsfästa och avrätta Jante.

Vi hade det på gång 1999, men han undkom med andan i halsen och slog sedan tillbaka med full kraft, men nu har vi honom igen. Nu är han nere för räkning, och jag tänkte, med ett leende, slå i första spiken.

Jag har stuckit ut hakan förr och nu ska jag göra det igen, ordentligt. Jag är trött på alla som säger att det inte går, trött på att höra att det inte finns investerarpengar till tidiga skeden i Sverige, trött på att höra att vi inte kan bygga stora bra bolag och trött på att höra att nu har vi nått toppen, nu kommer lågkonjunkturen. Det gör den inte alls.

De goda tiderna kommer att hålla i sig till efter OS i Peking och det kommer inte att bli någon krasch och vi kan visst bygga bolag och vi ska, på löpande band. Iqube, mitt bolag, har en process som utvecklar entreprenörsbolag och förbereder dem för tillväxt, expansion och kapitalanskaffning. Vi tillför alla våra nätverk och vår erfarenhet och vi har i dag ett antal bolag med fantastisk potential. Jag ska hjälpa tre av dem att sätta sina emissioner innan midsommar och ytterligare fem före november månads utgång. Jag ska hjälpa bolagen att skaffa internationellt gångbara managementteam och vi ska få internationell uppmärksamhet för dem i medierna.
Under hösten ska jag sedan starta en fond för riktigt tidiga skeden baserad på löften om bra och trovärdig avkastning och jag ska öppna två Iqubes till och skriva ytterligare två kontrakt med två städer. Jag ska få politikerna engagerade för entreprenörskapets strukturella behov både på kommunal och riksnivå. Jag ska förändra Sverige och med Iqubes infrastruktur göra det möjligt för fler att våga och lyckas bygga stora internationella företag. Jag ska attrahera ytterligare mentorer och partner som vill vara med och bygga ett entreprenöriellt samhälle och jag vet att det finns tillräckligt många rika med hjärta och själ för att starta fonden. Ni ska få se. Jag ska trycka ner i halsen på alla som fegar ur och säger att ”leverera först och tala sedan”. Nu vet ni vad jag ska göra. Watch me kick some ass!

7 Comments:

Blogger Nicklas O said...

Jag kan bara säga att man blir mycket inspirerad av att läsa dina inlägg.
Jag blir alltid lika positiv efter att jag läst dem. Hoppas du får fast den där Jante :)

7:58 fm

 
Anonymous Jakob Dlouhý said...

Ställ upp Jante mot väggen och ge honom det nackskott i gryningen den jäveln förtjänar! Jag anmäler mig härmed som frivillig till att ingå i exekutionspatrullen.

Fredliga och Frihetlíga hälsningar,
Jakob Dlouhý
http://www.postmoderntimesgroup.com

8:52 em

 
Anonymous Anonym said...

Hej Johan,
Jag hoppas att du lyckas med alla dina planer för IQube. Sverige behöver sådana satsningar. Det blir bra för entreprenörerna och jag hoppas att du tjänar en hacka på det också för sådana som du som vågar ska bli belönade för att ni tar risken och skapar arbete.

Jag har startat projekt ett par gångar nu både bra och dåliga affärer, men nu lanserar jag mitt nya projekt efter sommaren och det känns som att denna gången har jag mycket mer erfarenhet och så har jag lärt mig av mina misstag. Nu ska jag lyckas! 2007 ska bli mitt år! Jag hoppas att det blir ditt också :)

Celtic Tiger

10:32 fm

 
Anonymous Anonym said...

Hej!
När grundades IQube?

1:00 fm

 
Blogger Erik Sellström said...

Tjena Johan. Jag inbjuder dig till att bråka lite med Jante kring följande aktuella ämne: http://sellstrom.blogspot.com/2007/06/distansterapi-som-affrsid.html

Simma lugnt!

3:16 em

 
Anonymous Anonym said...

du verkar ta mig fan hjärnskadad!hjälp ngn bli rik som du som ej haft dina förutsättningar först sen kan du tala om hur lätt det är att lyckas ekonomiskt!

5:09 fm

 
Anonymous Anonym said...

du verkar ta mig fan hjärnskadad!hjälp ngn bli rik som du som ej haft dina förutsättningar först sen kan du tala om hur lätt det är att lyckas ekonomiskt!
hälsningar abbe

5:10 fm

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home