fredag, januari 18, 2008

Jag blir påhoppad på Facebook

Det finns en "group" på Facebook; "Jag torkar stjärten med Johan Staël von Holsteins kolumner". Visst är det kul? Visst är det humor – eller? Vid en snabb granskning kan det tyckas det, men dagarna innan mina kolumner uppmanas de 500 medlemmarn att lägga in kommentarer, med särskilda priser till dem som är "värst". Med andra ord obeaktat av vad jag skriver!

Vad värre är, är att en del av påhoppen på mig varit så grova att man från redaktörens sida fått censurera och mana till besinning. Uttalanden som; "Jag skulle vilja snitta honom" har tagits bort, men fortfarande ligger där kvar meningar som; "Det är sådana som honom som får en att vilja ligga och skjuta prick på börsens tak" ... Är det humor?

Där finns medlemmar med pseudonym, maskerade och militärklädda med Kalashnikov i händerna. De flesta medlemmarna i klubben är också med i andra socialdemokratiska och socialistiska klubbar och det säger en del om sossarnas PR-maskin. Vad är det de har emot mig? Vad är det jag står för?

Jag kämpar för invandrares rätt i samhället och ägnar hela mitt liv åt IQUBE, ett enda stort integrationsprojekt. Jag verkar för mångfald i alla dimensioner och kvinnors rätt i samhället,. Halva min ledningsgrupp består av kvinnor och 4 av 7 i min styrelse är det.

Jag kämpar för att ungdomar med skoltrötthet, med särskilda intressen, Damp och ADHD skall ha samma chans som alla andra. Jag kämpar för att alla skall ha möjlighet att förändra sina liv hur sent som helst. Jag skriver mina artiklar om frihet och personlig kraft för att inspirera folk och få folk att tro på sig själva.

Vad är det som är så fel? Visar inte sossarna att de är rasister, konservativa bakåtsträvare och elitister?

En av mina vänner, Johan Ernst Nilsson, en äventyrare som liksom jag åker runt och föreläser om motivation och om att realisera sina drömmar, hamnade här om dagen i polemik med en aktiv socialdemokrat som på fullaste allvar menade att vi gav människor hopp i onödan.

Han menade att 9 av 10 misslyckas så vi väcker falska förhoppningar. Vi lurar dem att tro att de är något. Så hemska de är! I en globaliserad värld finns det inga givna tal för hur många som skall lyckas. Hur farligt är det att göra fel att lära sig av det och försöka igen? Bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge, eller; det är inte målet, utan resan som är mödan värd.

Det har, sedan jag blev utnämnd att sitta i Statens Kulturråd, skrivits ett 50-tal artiklar och lika många bloggar med mängder av kommentarer. 4 neutrala och 47 sågningar och det säger en del om den svenska journalistkåren. Den är alldeles för sossedominerad, de ljuger och förvanskar, de står oemotsagda till den grad att jag på allvar ifrågasätter hela den svenska demokratin och tryckfriheten. De får inte censurera, därför misskrediterar de liberaler som mig.

48 Comments:

Anonymous Jesper E said...

Jag vill.att fler människor ska vara rock n roll hela vägen in i benmärgen.varför kan inte fler vara tigrar på speed med stora hjärtan i sina famnar.jag vill ha plutoniumelixir i mina vener istället för avdankat hopplöshetsolja.jag vill skörda kryptonit från fälten på morgonen.flyga tefat till lunch.och bekämpa jordbrukssubventiner till middag.

I mina ögon är du Sparkling Vodka twentyforseven käre Johan.
Mer Johan SvH åt Sverige och världen!

11:56 fm

 
Blogger Karsten said...

Jag måste bara säga att innan jag började läsa din blogg, om någon då frågade mig om politik, så visste jag aldrig var jag stod. Jag antog att jag var vänster, men är egetnligen inte insatt. Men efter att ha läst dina inlägg ser jag så klart att det är det liberala samhället jag efterstträvar, och försöker förverkliga. Dina åsikter känns helt rätt, och är det vettigaste sättet att komma någonstans, och göra sverige till ett betydande land igen.

Så tack, för att du lärt mig hitta rätt i den svenska politiken i varje fall.

1:49 em

 
Anonymous PsYteAk said...

Stå på dig! Visste inte vem du var förrän jag såg dig på TV4 imorse.
Jag är imponerad av din reaktion på dessa omogna kommentarer.

Som sagt, du kämpar för bra saker, fortsätt med det och stå på dig.

Jag kommer följa din blogg.

11:19 fm

 
Blogger Tina said...

Folk kan inte låta bli att hoppa på andra som äntligen vågar säga vad dom tycker. Om det är någon tröst så håller jag inte med galningarna på Facebook. Tvärtom så jag tycker att du är extremt cool o jag imponeras av sätt att tänka och verka. Önskar bara att min Jante kunde försöka följa din Jante i spåren....

8:51 fm

 
Anonymous Anonym said...

"Vad är det som är så fel? Visar inte sossarna att de är rasister, konservativa bakåtsträvare och elitister?"

Det är därför. Vad är det för en polemik? Plattityder funkar lika bra åt båda hållen.

2:11 fm

 
Blogger Jonatan said...

Jag har läst några av dina kolumner i Metro och brukar väl reagera på naiviteten och okunskapen de grundas på. Mitt minne är inte färskt nog att kommentera detta så här i en handvändning, men vill hursom helt gärna kommentera detta inlägg.

För det första, "Det är sådana som honom som får en att vilja ligga och skjuta prick på börsens tak", är inte humor, utan tragiskt. Men framför allt är det ett väldigt lustigt syftningsfel.

För det andra, vad det säger om sossarnas PR-maskin? Ja, ingenting?

För det tredje, du kämpar för många fina saker. Att då ha en omvänd åsikt är inte att förspråka allt det onda du försöker åtgärda. Världen är inte svart och vit, däremot är liberalismen likt de flesta "enfärgade" ideologier det och däri ligger ju själva problemet. Det är ingen skillnad mot socialism, konservatism, osv., de är alla enfärgat svartvita och därigenom inga patentlösningar på problem i världen. Styrkan ligger i kombinationer (som t.ex. socialdemokratin...) och kompromisser, eller mer precist i en heterogen demokrati.

För det fjärde, den där socialdemokraten som din kompis började munhuggas med. Varför tar du upp honom? Det är dels din kompis som har erfarenheten, dels nämner du honom inte vid namn och sist men inte minst är han faktiskt bara en. Trots dessa tre värdebrister låter du honom representera 40 procent av landets befolkning. Det är varken snyggt eller rättvist. Killen var ju uppenbarligen korkad, men hans agerande (om han ens var verklig) säger ingenting om socialdemokratin.

Sist men inte minst, jag är absolut inte socialdemokrat och jag tycker det är fantastiskt med människor som dig som engagerar sig för rättvisa saker. Keep it up.

9:36 em

 
Anonymous Casper Dino said...

Förklara istället med egna ord hur du motiverar reservationen för stödet till tidningen Mana.

Förklara gärna om du delar anklagelserna kring:

- Antisemitism
- Kvinnofientlighet
- Bedrägeri av läsekretsen

1:14 fm

 
Blogger alexblog.se said...

Håll huvudet högt Johan, du har mycket att vara stolt över!

1:47 fm

 
Anonymous Mr.So aka Charlie said...

Du är nominerad bland mina exempel på riktiga män:
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.1399508

1:25 em

 
Blogger Christian said...

Sossen som du beskriver ger utryck för ett stort människoförakt. För det han säger är att människor är värdelösa och kan inte lyckas. En människa är en tillgång och i varje människa finns det ett frö till stordåd. Man kan göra skillnad om man vill.

Jag håller inte alltid med dig Johan men jag tar ofta fram dig som förebild för att du försöker. OM alla gjorde det skulle världen vara mycket bättre och många fler skulle vara lyckliga!

4:40 em

 
Blogger Nicolaj said...

Kan det röra sig om jantelagen? Dessa påhopp kan knappast häröra sig från människor med framgång utan det rör sig om en evig skara bittra, eländiga individer som aldrig låter sig konfronteras i ljuset, utan som kommunicerar bakom ett alias där man konsekvent hoppar på människor man anser ha haft oförskämt bra tur.

Tycker själv att det är kul att du är involverad i statens kulturråd. Vet inte på rak arm vad du kan tillföra förrutom
-engagemang och erfarenhet från resor,
-möten med människor,
-hantering av statliga/kommunala institutioner,
-driva tunga/lätta projekt,
-hantera personal,
-driva företag,
-ekonomis närvaro och sans,
-samt mycket mycket mer

Men det är nog "snäppet" bättre än en sur idiot vars omvärldsbild sträcker sig till kvällspressens bevaktning samt reguljära resor till och från kranskommunerna där man sitter och ljuger på billiga pizzerior om hur bra man är.
Tänk om hen (det är väl så man säger nu?), skulle sitta där istället för dig? Vilket kulturråd vi skulle ha. -hemska tanke...


Nä, människor är i det hela bittra individer som från början var drivna flockdjur som kämpade om en position.
Sen samhället började ta hand om dessa så har vi skapat en tung klump "lazy cats", apatiska, skygga och inställsamma som inte har vilja eller ork att ens lyfta ett finger, även om det skulle visa sig gagna dem själva.

Förstår att du blir besviken över dessa påhopp. Men så länge kvällspressen inte skriver om de positiva engagemangen du har så får du nog tyvärr finna dig i det du har upplevt (men inte nödvändigtvis acceptera det)

Kämpa på!

2:47 em

 
Anonymous Francisco said...

Att extremvänstern inte ens försöker argumentera för sin sak är ingen nyhet, icke desto mindre tragiskt. Det positiva är att det bevisar att de inte har något att komma med, bara meningslösa floskler och löst tyckande.

7:26 em

 
Anonymous Joakim said...

Det är när man är nära sanningen som folk beter sig som skit. Stå på dig säger jag. Finns inget värre än kulturdfacsiter som ser sig som mer än andra för att dom går på opera eller teater. Varför ska en typ av musik få massa bidrag när annan musik får klara sig bäst dom kan själva.

7:30 em

 
Anonymous Anonym said...

Heja Johan!

Stå på Dig! Äntligen någon som inte känner efter varifrån vinden blåser - utan har och står för sina egna åsikter. Sällsynt i vårt pc samhälle, där det sitter räddhågsna mesar och månar om sina bidrag. Varför får inte människor i Sverige avvika från den beiga konformistiska norm som enligt en del tycks vara av Gud given, förlåt vår Herre, givetvis av vänstern bestämda mönster för oss fåkunniga. Svenskar är tyvärr väldigt konflikträdda - därför är det underbart att läsa Dig som vågar sticka ut hakan utan att göra en pudel efter ett par dagar senare eller timmar för att vara elak!

Tror på Dig stenhårt! FORTSÄTTT!!!!!!
Kulturamatör men med sunt förnuft & stort hjärta!

8:12 em

 
Anonymous Alexandra Telluselle said...

Aloha!
Sverige skulle må mycket bättre om fler var som du. Jag har en affärsidé som bygger på att återupprätta mänskliga värderingar och den personliga kraften. Har du möjlighet att titta på den? Hur når jag dig? Kan du ge mig en e-postadress och telenr till alexandra@balansfokus.se Tack!

8:15 em

 
Anonymous August said...

Hej Johan!

Styrunta i den där gruppen! Den är nog inte så illa menad som den verkar.

Vill rekommendera en bok för dig:

http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9171732594

Fungerande Globalisering av Joseph Stiglitz, Nobelpristagare i ekonomi (och bland annat var han 1993–97 chef för den amerikanska regeringens ekonomiska råd och 1997–99 chefsekonom vid Världsbanken).

Stiglitz bok är en mkt nyanserad beskrivning av Globaliseringen. Han ger både kritik och ser mkt, mkt positiva saker med den. Men han invänder mot bilden av den helt fria marknadsekonomin som en idealmodell (i princip alla framgångsrika ekonomier har och har haft en mkt aktiv stat: från USA och Chile till Sydkorea, Taiwan och Kina). Dessutom är många av globaliseringens förutsättningar delvis eller till största delen en produkt av statligt finansierad forskning etc, såsom Internet, de första datorerna, tranistorer, telefonväxlar, mobiltelefoner etc. etc.

Läs boken! Tror du skulle uppskatta den då mkt!

8:55 em

 
Anonymous Anonym said...

Skit i dom. Det är människor som inte vill vinna, istället vill dom att du ska förlora. Jävligt sorglig inställning, men du kan inte ändra den. Kör så det ryker!

- Petter

12:17 fm

 
Blogger Nicolas said...

Hej!

Mitt namn är Nicolas och jag har följt din inlägg i medierna här nu ett tag av ren nyfikenhet från början, men känner nu att jag delar många av dina åsikter särskilt de om entreprenörskap och dess roll i samhället. Jag är själv jurist, 27 år gammal, och har fram tills i i början på detta år drivit en egen juristfirma utan vinstsyfte, dels för att lära mig yrket men även för att hjälpa de som behövt det. Jag har nu dock valt av avsluta detta kapitel av mitt liv då jag känner att jag behöver nya utmaningar, och valt att söka mig till en större advokatbyrå.

Efter att ha läst det du skriver måste jag säga att jag är imponerad av din oräddhet att uttycka din åsikt och ditt sätt att slå alla på fingrarna som säger att man inte kan eller så, som han socialdemokraten i din senaste post. Jag är själv likadan, och får ofta skit för det pga min ålder, man ska ju tydligen inte vara tuff förrän man har åldern inne, eller nåt? =)
Min ambition är dock att slå hål på dessa förutfattade meningar, jag vet inte hur än, men kommer att ta mig dit på nåt sätt.

Det hade varit intressant att få samtala med dig nån gång, och få höra mer av en likasinnad med mer livserfarenhet. Jag menar, de är ju trots allt vår erfarenhet som gör oss till de vi är, inte hur gamla vi är.

MVH, /Nicolas Strömbäck.

10:18 fm

 
Anonymous Forever young said...

Det behövs att någon som du som rör om bland "klubben för inbördes beundran" som Sveriges kulturmaffia har varit hittills. De har värnat om allt som varit till vänster, backat upp varandra och ingen har kritiserat dem. Jag tycker dessutom att du är en fantastisk förebild för alla dyslektiker eftersom jag vet hur svårt du har haft det.

12:24 em

 
Anonymous Lotta said...

Det är samma sak världen över. Det verkar som att vänstern har monopol pa att vara snälla och kämpa för de svaga.
Jag bor i Spanien och här är det precis samma sak. De liberala blir alltid pahoppade om att de bara intresserar sig för att hjäpla de rika att bli rikare. Maste man vara sosse för att vara human och intressera sig för andra som har det sämre? Jag haller med Dig 100% och om Du tittar dig runt omkring, och nu maste jag generalisera lite, är oftast samma personer som organiserar sadana hat bloggar och movements som den du nämner finns om Dig pa Facebook. Titta bara pa kommentaren fran SSU´s Anton Bergsmark fran den 27 October förra aret. På SSU Stockholms blogg hånas den mördade Riccardo."Att överklassen börjat döda varandra skiter jag blanka fan i", skriver ordföranden för SSU i södra Stockholm, Anton Bergsmark, 21.
Det är samma typer hela tiden. Det finns fa som Du i Sverige och det är fantastiskt att se nagon som vager säga vad han tycker.

1:05 em

 
Blogger devilkitten said...

Jag för min del ser fram emot att det ruskas om lite i kultursverige. Att ge "nya" konstformer stöd tror jag helhjärtat på. Och att visa folk att kultur inte är förbehållet en liten elit.

Och ärligt talat - Facebooks hatgrupper är bara ett nytt medium för samma sorts människor som brände häxor på bål på 1500-talet. Inte för att det direkt tröstar, men det finns folk som tänker och försöker låta bli att döma innan de fått hela bakgrunden. Och det kanske kan hjälpa?

1:20 em

 
Blogger hortensia said...

Hej Johan!Läste artikeln om dig i SVD.Vill att du ska veta att jag stöder dig till 100%.Du behövs i den kulturella ankdammen.Förstår inte heller varför kultur ska vara politik.2 socialistiska kommentarer och så Alexander Bard...Men rasistiska Mana,var det rätt att ge ek.stöd till den tidningen?Där bör väl ändå finnas en gräns?

2:35 em

 
Blogger Johan, PL&C said...

Hallå!
Är ett stort fan av både dina kolumner och oförblomerade uttalanden om problemen i vårt land och lösningarna på dem.

Anledningen till överorden är naturligtvis att det inte finns några sätt att bemöta dem i sak.

Det är väldigt frustrerande för alla dessa unga, arga, desillusionerade människor, som liksom bara VET att kapitalism är ondska och att socialismen är god.

Då kommer den frustrationen ut i form av ilska och ilskan blommar ut i så skarpa dräpor man kan åstadkomma.

Keep it up! Sanningen vinner alltid i längden...

3:16 em

 
Anonymous Anonym said...

jag orkade inte läsa hela texten just här, men vill med anledning av artikeln i dagens SvD bara säga: stå på! rör om i kulturgrytorna! det är bra att du inte kan alla författare och namn o dyl, du kommer in med fräscha ögon och från ett annat håll än vad som är brukligt.
så - ge inte upp. och kom ihåg: det finns inte en sanning. inte ens enligt dig...
/christian wigardt wigardtmedia.se

7:09 em

 
Anonymous Martin H said...

Johan! Stå på dig!! Jag har precis läst inläggen på SvD:s hemsida angående din utnämning och chockats över vad folk häver ur sig. Bakom anonymiteten kan man tydligen vara hur respektlös som helst.

Jag hoppas för din del - men också för Sveriges del - att de där inläggen inte är representativa för befolkningen i övrigt.

Varifrån kommer allt det här hatet? Och vad var det för trams någon hade sagt till dig, att man inte kan ge hopp till folk i onödan? Vad är det för en förvriden människosyn?? Ungefär som att det sitter någon och bestämmer hur mycket hopp man kan inge. SKH, Statens Kommission för Hopputgivning: "Tyvärr, årets hopp-kvot är slut. Vänligen sluta hoppas."

Jag är för tillfället bosatt i USA, på betryggande avstånd från socialistiska idéer. Säga vad man vill om amerikaner (vilket man alltså kan, med respekt!), men de har en helt annan inställning när det gäller att tänka positivt och att uppmuntra företagssamma människor. Ett talande exempel: en svensk man sprang genom USA kust till kust i somras. Han vittnade om just detta, för vart han än kom, så fick han bara höra uppmuntrande ord från folk han aldrig träffat. Aldrig någon som sade: "Du är knäpp. Du kommer aldrig att lyckas!" Och framförallt var det ingen som skrattade nedvärderande och kallade honom pajas! Vad hade främlingar längs vägen sagt till honom om han hade sprungit från Ystad till Haparanda?

Visst kan även amerikaner uppröras över utnämningar och liknande, men jag har aldrig hört så hatiska tongångar som i svenska debattforum. Vad är det för fel på en del människor i Sverige? Är vi felprogrammerade? Vet vi inte att bemästra vår avundsjuka? Eller är det så enkelt att folk känner att de inte kan påverka sina liv i den utsträckning de vill, och att de därför går runt och surar när andra lyckas bättre än de själva?

Som sagt Johan, stå på dig! Närsynhet kan man korrigera med ett par glasögon. Hur korrigerar men trångsynthet?

Martin H

7:17 em

 
Anonymous Marianne said...

Du är bra Johan! Det behövs fler som du i Sverige!

Abstinensvänsterns okunniga vrålapor är inget att bry sig om...

9:23 em

 
Blogger Nicklas said...

Tragiskt... Men jag stödjer dig, för jag är trött på allt skit som sprids i politiken just nu, och för att jag vill ha möjlighet att växa med det företag jag jobbar för.

12:37 fm

 
Anonymous Anonym said...

fattar inte denna sosse-fascination. Pratar man så fortfarande? Moderaterna är ju de nya sossarna! Man blir ju hjärntvättad av denna nya marknadsreligion som Nysossarna kommer med; "konsumera för att vara en god medborgare" Om du inte lyckas köpa en audi R8 innan du dör hamnar du i skärselden, verkar det som. Och ingen skall vara seriöst intresserad av någonting svårt, det är inte fint, allting skall vara barnsligt och tramsigt och ytligt. Man ska gilla allt som barn gillar, man ska gilla tvspel och rap och så fort man gillar lite mer komplicerade saker som uppfanns för tiotusen år sedan, då är man plötsligt pinsam. En politiker idag har ingen chans om han eller hon visar alltför stor kunskap i poesi eller grekisk filosofi. Nej. Men däremot om man kan rappa trovärdigt.. oj oj oj vad många röster man får. Det är den här totala ogrundade livsinställningen som är orsaken till att inga politiker eller andra lyckas ta en fajt med Sverigedemokraterna, till exempel. För vi vet inte varför vi tycker saker. Vi har tappat våra riktsnören, eftersom vi bara låter oss matas med ytligt bajs från underhållningsindustrin istället för att verkligen fördjupa oss i något svårt och avancerat

1:49 fm

 
Anonymous Anonym said...

Hej du,

Jag uppskattar att du försöker få obereoende uppföljningar för att ta reda på vilka effekter, vilka värden statens årliga kultursatning om ca 2 miljarder skapr. Det är en generellt sett mycket försummad skyldighet mot politikerna och deras adminsitrativa organ har gentemoit medborgarna som betalar skatt. Om det udnerlättar så kan det ju vara bra att tänka på att även den deltidsarbetande, ensasmtående undersköterskan med tre barn betalar skatt och det är henne vi ska se framför oss när skattepengarna bränns av.

Torbjörn

8:03 fm

 
Blogger BefriaMedia said...

Bra artikel som visar god insikt. Sossarna ar livradda for att en borgarklass kan skapas om man inger hopp i folk och far dom att tro att de "kan bli nat". Darfor har skolorna avsiktiligt styrts sa att man utbildar folk som hogst hogst kan bli medelmattor. Da arbetar de, klagar inte, betalar skatt och begriper inte mer an att rosta vanster. For att lyckas med det socialistiska projektet kravs samarbete fram media. Darfor maste man kontrollera media med presstod som garanterar att de haller sej inom de ramar som regerngen bestammer. Sedan Palmes raserande av vara traditioner, familjen och borgerligheten sa finns extremvanster inom all media, det ordnade Palme juntan. De finns kvar dar idag, darfor vet svensken inte mycket. I (S)xpressen kunde man rosta pa en favorit kandidat i USA's presidentval, det fanns bara tva att valja pa, Obama eller Clinton. Det ar Sverige i ett notskal. Tur att man lamnat landet.

8:51 fm

 
Anonymous Anonym said...

Kör hårt och ägna din energi åt människor som vill bli hjälpta. Ödsla ingen tid åt bakåtsträvarna.

Blir alltid lika glad när jag läser/hör din blogg, kolumner och uttalanden. Dina åsikter stämmer åtminstone till 80% överens med mina. Det gör dig till den främsta förfäktaren av "mina" åsikter.

2:35 em

 
Anonymous August said...

''Dina åsikter känns helt rätt, och är det vettigaste sättet att komma någonstans, och göra sverige till ett betydande land igen.''

Vad menar du med ett betydande land?

Enligt min åsikt är Sverige ett mkt bra land, dock med en hel del betydande brister. Men i internationella jämförelser är vi överlägsna i de flesta fall. Vi intar den bästa platsen på UNDP:s poverty index, långt före USA etc. Den absoluta barnfattigdomen är långt mkt lägre i Sverige än i USA, medellivslängden är en av de högsta i världen, tillväxten har varit mkt hög det senaste decenniet, reallöneökningfarna har varit mkt högre än i USA (särskilt om man räknar per arbetad timme) etc.

Sverige är enastående land. Sedan har vi ju några stora problem, exempelvis med arbetslöshet. Men just det problemet finns det ju en mängd olika lösningar på. Vi skulle förslagsvis kunna göra som Danmark, och ta efter deras Flexicuritymodell.

12:11 em

 
Anonymous AUgust said...

*reallöneökningarna för medianinkomsten är det jag syftade på när jag jämförde USA och Sverige

12:18 em

 
Anonymous Mr Mister said...

Ta det hela som en komplimang!

Trycker man bara lite där det gör ont så vaknar sossarna till liv. Vänsterns intolerans befinner sig ungefär på samma nivå som under spanska inkvistitionen.

Varför har vänstern så svårt att försvara sig med sakliga argument?
Det här är snudd på ett samhällsproblem!

4:16 em

 
Anonymous Anna said...

Sparkling vodka var den bästa beskrivning jag hört. Sverige behöver dig. Lägg inte tid på att bråka med "sossar". De kan hålla på i sin sandlåda medan du erövrar världen. Sluta aldrig med det du är bra på! Och sluta aldrig älska din fru.

3:13 em

 
Anonymous Anonym said...

Sluta aldrig kritisera!
fortsätt din kamp mot sossesivinen.
Bolsjevikerna har haft sin tid nu är det vi människor som ska härföra! Du kan vara lugn hot från AFA och annat kommunistpack ska aldrig tags på allvar, sådanna töntar är till 99 % oinsatta nollor!

7:22 em

 
Anonymous Anonym said...

Vad ska man säga: läskiga männsikor är ni i alla fall som håller med denna naiva och mycket osympatiske man. Jag håller med jonathan som alla fall är objektiv vilket inte den oempatiske och den verklige janteförespråkaren Johan SvH är.

2:11 fm

 
Anonymous Jakob said...

Men också älskad:

http://www.facebook.com/group.php?gid=8114093340

Keep it up!

3:07 fm

 
Anonymous Anonym said...

Finns även en group på facebook som heter "Johan Staël von Holstein är min hjälte " :)

keep up the good work

andrée

5:37 em

 
Anonymous Anonym said...

Innan jag läste din blogg var jag övertygad vänster, men någonting förändrades. Jag läste, insöp och kom till nya insikter. Jag insåg att man inte behövde vara smart för att bli rik, utan att naivitet är det främsta vapnet. Jag lärde mig att vi i sverige lever i en socialistisk konspiration som starkt liknar det nazister kallar ZOG. Jag har lärt mig att man kan få brudar trots att man ser ut som stryk, om man är rik vill säga.
Du är en fantastisk karl, och din fullkomliga ignorans av verkligheten är oerhört inspirerande. Tack för att du får mig att skratta.

1:28 em

 
Anonymous Viktor said...

Du är mycket bra!

1:43 em

 
Anonymous Anonym said...

Jag tycker du gör bra saker med detta med en företagsinkubator och liknande. Däremot ska jag erkänna att jag inte tycker du är någon stor samhällsdebattör. Du kraffsar ofta på ytan i dina analyser. Sedan tycker jag att du provocerar bara för sakens skull ganska ofta.

11:19 em

 
Anonymous Evelina said...

Go Johan! Keep going, keep standing, it will come! We are here for u!

3:09 em

 
Blogger Mattias Johansson said...

Bra inlägg! En av internets baksidor är just att människor samlas i grupp och i anonymitetens skydd går mycket längre än vad som är socialt acceptabelt.

Att du får fräna mothugg i bloggar och liknande får du givetvis räkna med, du sticker ju onekligen ut hakan en aning.

Men när folk börjar hetsa varandra på en community pga en kolumn, några artiklar och en utnämning till statens kulturråd, ja då är det illa.

Jobba på med inspirationen! Vi behöver fler innovatörer, fler entrepenörer och fler fritänkare.

11:14 fm

 
Anonymous Mats said...

Jag gillar att du drar sliutsattsen att du är utsatt av en hatkampanj från sossarna, baserad att de flesta som inte tycker om dig är socialister.

7:17 em

 
Anonymous Mats said...

Jag gillar att du drar sliutsattsen att du är utsatt av en hatkampanj från sossarna, baserad att de flesta som inte tycker om dig är socialister.

7:17 em

 
Anonymous jonny dudenator said...

aaah! skönt att få se lite hopp m itt i masspsykosen som pågår här i socialismens högborg(oja symptomen efter 12 års passiv destruktivitet finns kvar även om rödsockorna gapar att allt är frederiks fel )jag tror att svenne banan håller fast vid skugglapparna pga att annars så måste han/hon bryta sitt invanda tankemönster och revidera om och då skulle ju världens näst högsta skattetryck med ex 50-tals sjukvård göra så ont att se på och då måste man ju göra nått åt det?

rödsockor har inga andra lösningar än reglering och monopol ,bra där!
så kreativt !det är ju förvisso en fördel med jantelagen ur konkurens synpunkt dvs lätt att ta för sig eftersom de flesta är livrädda att försöka....sorgligt. en kul sak läste att socialdemokraterna vill starta friskola..jag trodde alla skolor va socialistiska friskolor?

tänkte igår att något som kallas socialism måste mätas efter den grupp som har det sämst så socialism har nog alldrig existerat i överhuvudtaget ?bara koruptionism . fy sosse!

läser just nu svt 24 att FRA:s signalspaning minsann rädatt 1 flykting ifrån en dödspatrull hurra ! då är det ok att nån STASI läser min underbara flickvänns porriga sms !
tomas (judge dredd)bodström som är så kreativ kanske kan hindra TUSENTALS onödiga dödsfall i svensk sjukvård när han ändå knäcker tankenötter!?kras kras !
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_270967.svd

LO=nationalSOCIALIST stöd dina vita bröder!wtf?
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_226511.svd

ang adhd angagemang
har jag efter fyra fem års missvård fått "bokstäver" och det är en ära!
kännt mig korkad i ca trettio år ..kul! senaste två veckorna har jag kommit på tre nyttoprodkter jag ska formskydda ..jag har tanke smedja med ett par killar med bokstäver ,den ena med 1,8 i högskoleprovet med oavslutad gymnasie utbildning ,grym programerare ,elektriker,bilmek(har två stegs turbo 550 hp i volvon)och plåtslagare. han kan arbeta fullt ut i alla områdena...mad skills, han startar just en teknik utvecklings firma! den andra dampis startar upp ett återvinningsprojekt i ett annat land där den resursen är helt outnyttjad ..modig nån?och det ultimata bollplanket ,när han sätter igång är det svårt att hänga med och tveksamt att man kan ha så brett kunskaps område men jag kollar upp sakerna och det lirar!WOW! jag är fundamentalistisk entrepenör med ekologi som främsta område men har inga ramar å andra sidan .vi har alla en rejäl dos av "school of hard knox" men jante lagen har bankat oss kolbitar rejält och det glimmar rätt bra om oss nu.dock bara kommit halv vägs men det är rätt långt och "success is the best revenge"...det svarta fåret längtar till nästa klassträff.

du bör polisanmäla hoten tycker jag ,sånt skit ska inte ignoreras hur god munkarna på station än är.

sorry för "krönikan " och tack för mången insperation !det har ofta känns som du varit den enda som sett att kejsarn är naken och fet.:)
ROCK ON!

5:10 fm

 
Anonymous Anonym said...

bara för att man inte gillar dina kolumner betyder det inte att man 1. är rasist, eller 2. sosse. sluta tro det värsta om folk.

4:20 em

 

Skicka en kommentar

<< Home