torsdag, mars 02, 2006

SWEDEN LOVES!


Det är min fasta övertygelse att framgångar för Sverige i fotboll kan smitta av sig på andra delar av samhället, där vi verkligen behöver framgångar. På samma sätt är det min fasta övertygelse att föredömen som Zlatan, Henke, Ljungberg och de andra kan få alla andra människor i vårt avlånga land att förstå, att ALLT är möjligt om vi bara kämpar, vill och offrar tillräckligt mycket och tror på oss själva!

Samtidigt vill jag att vi skall visa världen att Sverige står för något större än Jante. Att Björn Borg och Stefan Edberg med sitt föredömliga sportsmanship var produkter av ett fantastiskt land och ett fantastiskt folk. Vi skall visa att alla andra att vi förstår att andra länders fans vill lika mycket som vi. Vi skall visa att vi kan vara gladast när vi vinner och stora om vi förlorar.Men framför allt, genom denna site skall vi se till att vi blir de BÄSTA fansen och att det, leder fram till att vi med vårt engagemang skall lyfta landslaget så att de inte förlorar en enda match under hela VM. Därför har jag startat projektet Sweden Loves!

Sweden Loves ett projekt för nationellprofilering av Sverige. Vår önskan är att svenskarna ska bli världens bästa fans under VM och att Sverige genom dessa ska få massmedial uppmärksamhet. Vi vill sälja en bild av svenskarna som:

· Unga
· Välutbildade
· Modemedvetna
· Ansvarstagande/respektfulla/sportsliga

Genom ett tiotal (gärna trettiotal om pengarna räcker) maskotar som speglar dessa ledord i handling och utseende ska vi marknadsföra svenska företag samt Sverige som investering område och turistmål. Vi har tillsammans med en samarbetspartner (VM-baren) hyrt tre biergartens i Köln, Dortmund och Berlin som kommer fungera som samlingspunkter för svenskar på plats. Här delar vi ut giveaways som instrument, konfetti, gula tröjor etc. Från samlingsplatserna arrangerar vi korteger. I Dortmund försöker vi slå Guinnies-rekord i små grodorna i Köln följer vi en blå/gul traktor o.s.v. I samband med dessa korteger och på läktarna vill vi trycka upp banderoller med olika SWL budskap: Sweden Loves Beckham när vi möter England, Sweden Loves Germany under kortegen o.s.v.

Vi skall vara de bäst koordinerade, de kunnigaste, ha de bästa sångerna. Och vi skall vara de fans som kommer att höras, synas och erkännas som de bästa fansen av dem alla. Vi skall se till att laget känner folkets stöd och om det inte räcker skall vi visa världen att Sverige älskar fotboll!

Hur kan du hjälpa till?

Vi behöver naturligtvis pengar men även produkter (konfetti, flaggor etc.) att dela ut på plats men också tjänster (tryck, hjälp att vidareuveckla vår site o.s.v.). Hur kan du hjälpa till? Är ni en skolklass som kan sprida budskapet eller ett bussbolag som kan bussa ner svenskar? Gör det här till en nationell angelägenhet! Maila mig på johan@swedenloves.com!

VM guld, VM guld, VM guld...

(Projektet har naturligtvis inga vinstintresse)

Johan Staël von Holstein

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vem är du att utbilda andra i vad det är att vara fanatiskt hängiven ett lag? Du talar å ena sidan om kunnighet men du verkar sakna all inblick i supporterkultur, vilket går att tyda inte minst i att du talar om fans som om det vore en produkt som till varje pris måste "säljas" till andra länder. Läktarkulturen växer underifrån, supportrar emellan och utan pekpinnar om vad som är rätt och fel ur marknadsmässig synvinkel.

Tusentals ansiktsmålade fyllon med pajashattar och pippi-peruker som dansar små grodorna efter en traktor. Modemedvetenhet var ordet...

Och förresten, hur jävla profillöst är det inte att ge detta helsvenska projekt ett engelskt namn?

1:23 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home