måndag, oktober 06, 2008

Pappskallejournalister kostar samhället miljarder

Jag borde kanske känna skadeglädje mot både ”investment banking” och alla pappskallejournalister som aldrig förstod att IT-bubblan aldrig var en IT-bubbla utan en finansiell bubbla. Men det gör jag inte. Girigbukarna som skapat denna finansiella skandal har gjort det så rejält, att det kommer att kosta hela mänskligheten lidande under lång tid.

De okunniga svenska journalisterna kommer helt felaktigt att kritisera kapitalismen i stället för de bolag och individer som skapat kraschen. De kommer aningslöst att glorifiera generella regleringar och bedriva socialiseringspropaganda i största allmänhet utan att för ett ögonblick ifrågasätta sin egen roll i det hela.

Förra gången skrek de: ”Det visste vi hela tiden, IT-bolagen visade aldrig några vinster”. Det ska bli kul att se vad de skriker nu. Kanske: ”Det visste vi hela tiden, bankerna tjänade alldeles för mycket pengar…”
De svenska journalisternas inkompetens har kostat det svenska samhället miljarder. Genom deras, och våra urusla socialdemokratiska politikers okunnighet och oförmåga till analys, bromsades den svenska IT-utvecklingen in så att vi föll från första till tjugonde plats i denna den viktigaste av branscher. Kostnaden och de indirekta effekterna är oöverskådliga och om journalisterna är lika okunniga och ignoranta i dag, kommer de att kasta oss tillbaka in i socialdemokratins vidriga medeltidsmörker.

Det värsta är, att det finns risk för att den amerikanska kollapsen är slutet på den västerländska eran och att den finans- och maktförskjutning som sker från väst till öst är permanent.
Rätt åt USA tänker någon hjärntvättad som inte förstår, att faller USA faller vi, och vad värre är att när vi faller, faller vi rejält. Om vi är i början av ett riktigt ras ska man ha klart för sig att den typen av situationer brukar leda till krig och revolutioner, som på tidigt 1900-tal.

Vi konkurrerar idag med lönekostnader på mellan 5-1 och 100-1 mot länder som Kina och Indien. Ett bidragstänkande med kollektivt ansvar, med fokus på ökad social välfärd, kortade arbetstider, ökat skattetryck och därmed ytterligare strypt kapitaltillflöde, är precis den spik i kistan Europa inte behöver. Problemet nu är att även om vi lyckas hålla sossarna borta i Sverige så räcker inte det. Den röda smittan finns i hela Europa och vi kommer att stå eller falla med de andra länderna.
Vår enda räddning är kapitalism, konkurrens, internationalisering, entreprenörskap och frihet för individen.